Napelemek

Mekkora napelemet tervezzek a villanyautó(k) mellé?

Ahogy a különböző európai országok energia előállításának CO2 lábnyomát vizsgáljuk szembetűnő, hogy szinte mindenhol előnyt jelent, ha a villanyautót napelemről töltjük. Azok, akiket a napi rutinjuk főként lakóhelyük környékén tart, vagy épp cégük, telephelyük kerül napelemekkel felszerelésre, további jelentős költség és szén-dioxid kibocsátás megtakarítást érhetnek el a minél nagyobb arányú napelemes töltéssel.

Persze nem feltételezhető, hogy a villanyautó csak helyben mozogjon, így a töltések egy kisebb-nagyobb része hálózatból valósul meg. Az is fontos, hogyha egy villanyautót rendszeresen helyben, kisebb távokon, vagy rendszeresen autópályán használunk, annak az átlagfogyasztása is jelentősen más lesz.

Kalkulátorunk az éves átlag termelési kapacitás, a villanyautó töltési vesztesége, az ingatlan jelenlegi energiaellátásának és akár 3 járműnek figyelembevételével választ ad a napelem teljesítmény és a méretigény kérdéseire!

Saját szokásainkhoz, ingatlanunk fogyasztásához, autóink számához igazodva mekkora napelem kapacitásra van szükség  az energiaigény kiszolgálására és ez mennyi helyet foglal?

Napelem méret az elektromos autó(k) töltéséhez

Adja meg az önre érvényes információkat és a számítás automatikusan megtörténik
HálózatNapelem
HálózatNapelem
HálózatNapelem
80%-ban100%-ban
Átlagos teljesítményűNagy teljesítményű
Küldés

 

Támogassa a tisztább jövőt egy megosztással! Köszönjük!