Ajánlott típusok,  Cégvezetői járművek,  Megtakarítás

Miért éri meg cégvezetőként új Teslat vásárolnia? (TCO számítás)

Az Európai Unió részeként Magyarország kötelezettségeket vállalt arra, hogy tovább csökkenti a közlekedésben, az energiatermelésben Co2 lábnyomát. Mivel a vállalkozói szektor növekedése kiemelten támogatott a hazai adózási rendszerben a módosítás 2017-es bevezetése óta energetikai célú beruházásokra, ezen belül új villanyautó vásárlásra is lehet Társasági Adó (TAO) kedvezményt igénybe venni.

Az adókedvezmény mértéke a cikkünk végén található beruházástervező eszközzel pontosan kalkulálható, de fő szabályként a benzines, vagy dízel és a hasonló képességekkel bíró elektromos jármű árkülönbségének 30-65%-a vonható le a TAO-ból, annak maximum 70%-ig, a beruházás éve, plusz 5 év alatt.

Amennyiben cégvezetőként mérlegeli, hogy szeretné megújítani cégautóját, úgy érdemes fontolóra vennie, hogy hagyományos belsőégésű motorral szerelt, 8-15 millió Ft értékű cégvezetői jármű helyett a legújabb elektromos típusok közül vásároljon!

Mi kell a villanyautóra váltáshoz az autón kívül?

A villanyautóra váltás annyiban eltér a hagyományos jármű vásárlástól, hogy a megváltozott üzemeltetés összes kényelmének kihasználásához töltőberendezéseket érdemes elhelyezni vállalkozása, telephelye parkolóiban, vagy otthona garázsában is. Mindehhez szüksége lehet hálózati kapacitásbővítésre, célszerű lehet napelem telepítési beruházást terveznie.

A nagyobb járműpark, rendszeres villámtöltési szükséglet, vagy épp jelentős kapacitású akkumulátor lassú AC töltési teljesítménye esetén érdemes lehet fali DC töltőberendezést, vagy akár nagyobb teljesítményű DC töltőoszlopot is vásárolnia.

Mire használható a felhasználó teljes költsége (TCO) beruházástervező?

Beruházástervező kalkulátorunk a részletes áttekintés és beállítás után vezetői riportban válaszokkal szolgál a váltási beruházás induló befektetési igényére, havi fenntartási költségére és nyereségére.

Összeveti a jelenleg használatban levő, vagy újként megcélzott belsőégésű motorral szerelt jármű üzemeltetési paramétereit, finanszírozási konstrukcióit egy hozzá hasonló képességű elektromos jármű eltérő üzemeltetési, adózási és lízing paramétereivel, párhuzamos oszlopokban futtatva az értékeket.

Új elektromos autó katalógusa tartalmazza a piacon elérhető járműveket, azok induló árával, így többféle járművel is tetszés szerint kalkulálhat!

A beállítások lehetőséget adnak TAO kedvezményes villanyautó vásárlásnak beruházásként megfelelő nyílt végű pénzügyi lízing, valamint a zárt végű pénzügyi lízing szerinti adózás összevetésére, haszon és személygépjárművekre is.

A töltőberuházás tervező az EVFutár partnere által specifikált kérdésekre és árakra van beállítva többszörös választási lehetőségekkel. Megkeresése esetén a beállított árakat fogja ajánlatként visszakapni.

A TAO kedvezmény igénybevételéhez szükséges energetikai igazolás és az egyéb felmerülő díjak, személyes közbenjárási idő költségei beállíthatók egy értékcsúszkán.

A tervező kitöltése után megbízhatja az EVFutárt!

Miután akár több verzióban is végiggondolta hogyan járhat a legjobban, elmentheti tervét és megbízhatja a megvalósításhoz szükséges szerződési feladatok elindításával az EVFutárt!

Az EVfutár az Ön megbízottjaként közbenjár a TAO energetikai igazolás ügyintézésében és árajánlatot küld partnerétől a villanyautózást kényelmessé tevő töltőtelepítések kivitelezésére. (Igyekszünk mihamarabb pénzügyi lízingkonstrukciókat, valamint napelem telepítési ajánlatot is bevonni partneri körünkbe.)

Hírlevelünkre feliratkozásáért cserébe elküldheti Önmagának kalkulációs adatait, melyek alapján könyvelőjével, könyvvizsgálójával, adó, vagy befektetési tanácsadójával egyeztetve később is eldöntheti, hogy belevág-e a konstrukcióba. Végleges terveit oldalunkon ismét benyújthatja megbízást adva a szerződési ajánlatok begyűjtésére.

Tervezze meg velünk következő új jármű beruházását és megvalósítjuk közösen villanyautóra váltási célját!

TAO kedvezményes villanyautóra váltás összes felhasználói költsége (TCO)

Adja meg az önre érvényes információkat és a számítás automatikusan megtörténik
1 / 4 oldal
Előző
Következő
2 / 4 oldal
Belsőégésű jármű
Elektromos jármű
Belsőégésű jármű
Elektromos jármű
Előző
Következő
3 / 4 oldal
Kelet-nyugati irányDéli irány
A napelemek termelése déli irányú telepítés esetén ideális
ÁtlagosMagas
150 000 Ft/kWp300 000 Ft/kWp
Pályázat esetén 3 millió Ft-ig 0 Ft
Előző
Következő
4 / 4 oldal
Fektesse megtakarításait villanyautó gyártók részvényeibe!
3X32 A3X80 A
Több is válaszható
Több is válaszható
Több is válaszható
Több is válaszható
Az esetleges kapacitásbővítés után
10 A80 A
A töltő és a villanyóra szekrény közti távolság
TAO Energetikai igazoláshoz
Jármű piaci ára a futamidő végén
0%50%
0%50%
0%20%
0%20%
NapelemHálózati áram
A lízing kamattartalma az adóból leírható, ha TAO szerint adózó vállalkozás.
A lízing kamattartalma az adóból leírható, ha TAO szerint adózó vállalkozás.
A lízing kamattartalma az adóból leírható, ha TAO szerint adózó vállalkozás.
A lízing kamattartalma az adóból leírható, ha TAO szerint adózó vállalkozás.
0%100%
0%100%
70
1234567
Áthozat
Áthozat
Áthozat
Számított

Figyelem! Az Ön vállalkozása nem tudja igénybe venni a TAO kedvezményt!

Folytathatja a kalkulációt és kiszámolhatja TAO kedvezmények nélküli költségeit!

Belsőégésű jármű beszerzése
Elektromos jármű beszerzése
350 000 Ft2 000 000 Ft
Előző
Következő
Tervem mentése

Támogasd a tisztább jövőt egy megosztással! Köszönjük!