Oldal kiválasztása

Szeretjük a házhoz szállítást, hiszen nincs annál kényelmesebb, mint megrendelni egy terméket a weben, vagy felhívni a kedvenc pizzériánkat és otthon várni, míg a futár kiszállítja.

Ugyanakkor érezzük mindannyian a klímaváltozást, amit az emberi tevékenység, köztük a mi rendelési szokásaink is okoznak. Az ipar, mezőgazdaság, energiatermelés és a közlekedés együttesen megváltoztatja bolygónk hőmérsékletét,  extrém időjárási körülményeket hozva létre, amit viszont nem szeretünk.

Az EV Futár oldallal azon munkálkodunk, hogy a kiszállítás során a lehető legkevesebb káros anyag kibocsátás keletkezzen. Támogatni szeretnénk információkkal, példákkal, javaslatokkal, hogy váltson át ez a szektor elektromos járművekre.

És tudjuk, hogy Te, a települési környezetedre igényes, vagy épp gyermeked, unokád jövőjét féltő vásárlóként tudsz tenni ezért velünk!

A kép forrása: Melyik a legstrapabíróbb futárautó cikk! Ez lenne az?

A környezeti lábnyoma az öreg, “garantáltan katalizátormentes” járműveknek óriási terhet ró a közvetlen városi környezetünkre. A pizza tömegénél nagyobb a szállítás közben kibocsátott Co2, korom, fékpor, olajfüst tömege, így a pizzafutár több “ködöt” szállít, mint ételt! Számításaink szerint a “ködfutár” autó  havonta kibocsátja a saját tömegét ezekből a kellemetlen vegyületekből, ami valljuk be üröm a pizza felett érzett örömünkben.

Nem csak roppant szennyező, de gazdaságtalan is a ködfutár autók használata, hiszen mint cikkeinkből kiderül a finanszírozott villanyautó üzemeltetése kevesebbe kerül. Szívesebben, talán többet is rendelnénk tőlük, (amúgy is minden statisztika az ételszállítás, a webes vásárlás növekedését mutatja) ha villanyautóra (Electric Vehicle, EV) váltanának. De legalábbis nagyon sokan örülnénk neki és előnyben részesítenénk azt, aki elektromosan szállít.

Segíts nekünk! Persze nem kérjük, hogy változtass a szokásaidon, az butaság lenne! Vásárolj ugyanúgy, ahogy eddig, de ajánld ezeket az információkat barátaidnak, kedvenc futárodnak, pizzériádnak!

A Te elvárásod nélkül nem fog megváltozni, hogy hogy köd, vagy EV futárautó hozza-e a rendelésed!

Tegyél velünk a változásért, akár most, egy megosztással!