Cégvezetői járművek,  TAO kedvezmény

Miért rendelje meg az EVFutáron a TAO kedvezmény igénybevételéhez az energetikai igazolást?

Most, hogy elérkezett a céges adóbevallás hagyományos (mondhatni vírusmentes) határideje, sokan érdeklődnek hogyan lehetne visszakapni a megvásárolt, lízingelt villanyautó árának egy részét TAO kedvezményből.

Ha meg a “vírusos verziót” nézzük, akár szeptemberig is tolhatjuk ezt, így bőven van időnk átgondolni akár még a 2018-as vásárlásokat is és energetikai igazolást kiállíttatni a TAO kedvezmény igénybevételéhez.

A leggyakoribb kérdés sokakban az ár, ami nyilván költség, és minden cégvezető kötelessége mérlegelni az ajánlatokat a piacon, de valahol azt érzem mögötte, hogy a pénzünk megtartásához szükséges szakértelmet, tanácsadást, dokumentációt felesleges kiadásnak tekintjük.

Mielőtt túl sok időt fecsérelnénk a piacon ellenajánlatok keresésébe el szeretném mesélni én miért a piacvezetővel szerződtem az adminisztrációs eljárást kényelmessé tevő EVFutár oldal beszállítójának.

Azt mérlegeltem, hogy tulajdonképpen ezt a lehetőséget ők vették észre a villanyautósok számára a 2017-óta érvényes jogszabályok között, ők fejlesztették “termékké”. Ezután ők vezették végig szakmai fórumokon, NAV és adószakértőkön, jogászokon, így most saját cégünk adójából akár 25%-át is visszakaphatjuk a céges elektromos autó vásárlás árából.

Azért is ezt a céget választottam, mert 10 évre szóló 500 millió Ft-os felelősségbiztosítással rendelkeznek, ami ki van terjesztve kárbejelentési időszakát tekintve is. Ez ritka figyelmesség, mert általában 3-5 évig lehet kárt bejelenteni egy szerződésre, és utána arra már csak károsultként lehet bejelentkezni.

Ez  szakmai figyelmesség, mivel 10 évig őrizendő adódokumentumot állítanak ki, ezért ha 10 év múlva derül ki, hogy nem volt kerek az adókedvezményre jogosító igazolása a beruházásnak, akkor is bejelenthető az esetleges kár és a biztosító fizetésre kötelezhető.

És persze miközben tanácsadói termékfejlesztésük a legnemesebb célt, a környezet védelmét és az elektromos autózás terjedését célozza, a több száz elégedett (adó ellenőrzésen túllevő) vásárló nélkül nem lehetnének piacvezetők…

Online ügynökként a 10 év nyugalmat választottam, és ezt is kínálom megbízó partnereimnek, akik bármikor fordulhatnak hozzám szakmai kérdéseikkel előzetes kapcsolatfelvétel után.

Ha vállalkozása TAO kedvezményt szeretne igénybe venni 2018-as vagy 2019-es elektromos, vagy plug-in hibrid, új, vagy használt autóvásárlása után, adja be igényét most online, és aludjon nyugodtan a következő 10 évben is miatta.

TAO kedvezményes villanyautóra váltás energetikai igazolás igénylése

Adja meg az önre érvényes információkat és a számítás automatikusan megtörténik
70
1234567

Figyelem! Az Ön vállalkozása nem tudja igénybe venni a TAO kedvezményt!

A kérelem beküldése csak TAO szerint adózó vállalkozások számára nyújt előnyöket!

Belsőégésű jármű beszerzése
Elektromos jármű beszerzése
Küldés

Támogassa a tisztább jövőt egy megosztással! Köszönjük!